Intraverte Lead

Bijzondere trajecten

TOP-traject: Toegepast Onbewust Potentieel

Een kort, zeer effectief traject gericht op omgaan met veelheid, druk en complexiteit.

wat zeggen deelnemende organisaties over deze training? klik hier

– In dit traject leer je samenwerken … ook wanneer de druk hoog is.

Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat. De noodzaak van snel en adequaat beslissen, is in deze tijd onherroepelijk. De vraag is: hoe zorg je ervoor dat je in de veelheid van dingen, de druk en/of verantwoordelijkheid die op je schouders ligt, en de complexiteit van de mogelijkheden, keuzes maakt die er toe doen?

Dit vormt het uitgangspunt van het TOP traject, een traject waarvoor de inspiratie komt uit Israël. Het bureau Emda Segula ontwikkelde een trainingsmethodiek in eerste instantie bedoeld voor het Israëlische leger. De oorspronkelijke vraag was: wat maakt mensen effectief? Hoe zorg je ervoor dat wat mensen zonder de druk leren er ook onder druk uit komt? Men maakte hierbij gebruik van kennis en inzichten uit  Oosterse en Westerse wetenschap en filosofie.

Koos Stienstra en Ingrid Bunnik volgden tussen 1996 en 2000 de trainingsopleiding bij Emda Segula en bouwden de training verder uit tot het huidige TOPtraject. Een belangrijke rol is weggelegd voor de wisselwerking tussen het bewuste en onbewuste, en tussen lichaam en geest. Het bewust inschakelen van het onbewuste biedt toegang tot een ongekend groot kennisreservoir. Bijkomend voordeel is dat het onbewuste veel sneller is.

De methodiek en werkwijze wijken sterk af van wat we in Nederland kennen en laten zich karakteriseren als ‘the soft way to hard results’. De werkvormen zijn verrassend eenvoudig, licht en speels, met als doel: minder stress, meer creativiteit en betere resultaten!

Voor meer informatie: 0578-688127.

banner-leider-team

MENU